Varför behöver jag virusskydd och brandvägg?

1 november 2015
Kommentarer 0
Kategori Bloggen
1 november 2015, Kommentarer 0

”Kapade bankkonton och identitetsstölder”, står det överallt i media. Bekanta talar om att deras Facebook-konton eller mejlkonton blivit kapade. Datorn blir långsam, skum reklam poppar upp mer än normalt.

Det finns hundratusentals människor världen över som varje dag försöker kommer åt din dator och dina uppgifter. Syftet är självklart tjäna så mycket pengar man kan och hålla sig sin egen identitet skyddad. Det finns flertal organisationer som hjälper varandra för att bygga upp ett nätverk med hackade datorer/enhet för att sedan använda i dåligt syfte. Tänk dig, om du hade kontroll över tusentals till hundra tusentals datorer. Välj att hyra ut dom till andra som vill kapa en bank eller använd dom själv för att sprida falsk reklam för vinst syfte.

Hur skyddar vi oss från den här mörka undre världen? Ja, vi kommer nog antagligen aldrig vara skyddade till 100%, men det finns några enkla saker att tänka på för att minimera dessa hot.

1. Bredbandet & brandvägg

Idag är vi ständigt uppkopplade till internet. Vi betalar räkningar, studerar, håller oss uppdaterade och roar oss med roliga videoklipp. Bredbandet som du kopplar oftast till vägguttaget eller via en USB-kabel till ett trådlöst modem är det första skyddet. I dessa enheter finns filter för att göra oss mindre synliga när vi kopplar upp oss. Alltså gör det svårare för en attackerar att komma åt våra datorer. Det här är egentligen inget du behöver tänka på, mer än när du ska köpa ett bredband.

2. Antivirus & datorns brandvägg

Se alltid till att ha ett antivirusprogram installerat på datorn. Det absolut viktigaste är att brandväggen ALLTID ska vara aktiverad! Brandväggen är ”Basskyddet” i datorn. Dess funktion är samma som vi skrev i punkten ovan. Ett filter för att skydda din dator på offentliga nätverk eller när du sitter hemma och surfar.

Antivirusprogrammet ingår aldrig i en dator från början. Möjligtvis att en säljare gett dig en testperiod på 14 dagar som du sedan får betala dyra pengar till. Antivirusprogrammet är som en stor databas med information om faror som kan skada dig eller din dator. Du har kanske någon gång besökt en sida eller laddat ner ett program som sedan fått ditt antivirusprogram att börja plinga och blinka med röda texter. Utan ett Antivirusprogram får du ingen varning, och ökar alltså chansen till att du får virus.

3. Trådlöst nätverk

Idag är det väldigt vanligt med uppkoppling trådlöst för att skippa de trassliga sladdarna. Har man ett nätverk ska man vara noggrann med att använda ett lösenord till det trådlösa nätverket. Annars kan ju vem som helst använda ditt internet? Har du inget lösenord och inte bor på månen så bör du ta hjälp av din internet leverantör eller en Datormekaniker!

Vad kostar Antivirus och rensning av virus hos oss?

Våra antivirusprogram som vi använder har vunnit flera år i rad och är välkända världen över. Vi kan erbjuda ett supersäkert system för endast 295 kr(inkluderat med installation). Ingen månads-, år- & förnyelseavgift därefter.

Har du fått virus i datorn eller går den långsamt? Vi har stor erfarenhet av olika typer av virus och har verktygen som räddar din dator. Kontakta oss, så berättar vi mer om hur vi kan rädda din dator! Arbetet tar som oftast mellan 1 timme till 2 timmar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *